Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ

του Γ.Τσιτιριδη 
Φωτό Ελένη Βράκα

Από γιαγιά  διάσημη  μέντιουμ στην Σμύρνη πριν την Μικρασιατική καταστροφή, τρίτης γενιάς μελλοντολόγος γεννημένος με το χάρισμα του οραματισμού ο Ηλίας Σακελλάρης μιλάει για ένα από τα πιο παλιά και  πιο παρεξηγημένα επαγγέλματα του κόσμου και προβλέπει ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης

 

Πως ανακάλυψες ότι είσαι διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους πως έγινε αυτό;
Η γιαγιά μου κατάγεται από την Τουρκία ήρθε  στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή την οποία και είχε προβλέψει , έβλεπε όνειρα με  αίμα  και φωτιές στους δρόμους. Εκεί  δούλευε επαγγελματικά ως μέντιουμ, ήταν από τις καλύτερες της εποχής. Είμαστε από οικογένεια που έχει παράδοση  στον οραματισμό και η προγιαγιά και ακόμα πιο πίσω όλοι την ίδια δουλειά κάνανε. Η Σμύρνη ήταν ξακουστή για τα μέντιουμ εκείνη την εποχή , είναι μέρος με  τρομερή πηγή ενέργειας. Όταν λοιπόν ερχότανε κόσμος στην γιαγιά μου πελάτες που είχε όταν ήρθε εδώ  Ελλάδα  της έλεγα    «Σ αυτόν θα συμβεί αυτό» «Αυτός έχει αυτό το πρόβλημα» και απορούσε με μένα που τα ήξερα. Έτσι σιγά -σιγά από τέτοια περιστατικά είχα καταλάβει ότι είμαι διορατικός και έχω αυτήν την δύναμη. Με βοήθησε πολύ  η γιαγιά μου στα πρώτα μου βήματα ήταν μεγάλο σχολείο για το ξεκίνημα μου. Το πιο καθοριστικό περιστατικό ήταν όταν με τον αδελφό μου μέσα στο αυτοκίνητο πηγαίναμε στον τάφο του πατέρα μου και έπαθα μια δυσφορία ένιωσα κάτι άσχημο και του λέω σταμάτα  εγώ θα κατέβω δεν νιώθω καλά. Κατέβηκα και στα 100 μέτρα το αυτοκίνητο συγκρούστηκε τούμπαρε και καταστράφηκε όλο το πίσω μέρος που καθόμουν εγώ.  Αν έμενα μέσα θα ήμουν νεκρός αλλά είχα νιώσει τον κίνδυνο.
Αυτό το χάρισμα είναι από τη φύση  αναρωτήθηκες ποτέ από πού προέρχεται;
Είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, στο δίνει ο θεός η ανώτερη δύναμη. Δεν  μπορώ να εξηγήσω πώς έρχονται οι εικόνες είναι σαν το φλάς στην φωτογραφία μια λήψη, μια ενόραση.
Ποιες είναι διαφορές  μέντιουμ χαρτορίχτρας αστρολόγου μελλοντολόγου ;
Όταν είσαι μέντιουμ είσαι ο ενδιάμεσος έρχονται οι λήψεις από την  ενέργεια που λαμβάνεις. Το μέντιουμ προβλέπει με πανάρχαιες μεθόδους όπως τα χαρτιά η μπάλα το φλιτζάνι όλα αυτά είναι ύλη άψυχη που βοηθάει δίνει τους τοποχρόνους σε βοηθάει να συγκεντρωθείς σε κάτι αλλά την ενέργεια εγώ βυθίζομαι να την βρω. Τώρα ο αστρολόγος κάνει ειδικές σπουδές που περιλαμβάνουν και φυσική και μαθηματικά στην Ελλάδα έχει 2-3 σχολές και παίρνεις το πτυχίο σε 3 χρόνια και κάνεις την δουλειά. Μαθαίνεις τους πλανήτες είναι μια επιστήμη που διδάσκεται και εσύ μπορείς να την κάνεις δεν θέλει χάρισμα εκεί.
Παρ όλα αυτά έχουμε ακούσει κατά καιρούς για απατεώνες στο επάγγελμα πως μπορεί κάποιος να τους ξεχωρίσει πιάστηκαν κάποιοι να εκμεταλλεύονται  κόσμο
Παντού έχει απατεώνες σε όλα τα επαγγέλματα και που δεν έχει. Σε εμάς όταν τελειώνεις τις σπουδές σου έχεις τα πιστοποιημένα χαρτιά και κάνεις έναρξη στην εφορία. Εγώ ας πούμε είμαι νόμιμο, δηλωμένο μέντιουμ υπάρχουν τα στοιχεία μου μπορείς να με βρεις είμαι μια έγκυρη πόρτα βάζω διαφημίσεις προσπαθώ να βγω προς τα έξω στον τύπο στα ΜΜΕ υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν σπίτι τους λένε ας κάνω και εγώ το μέντιουμ χωρίς χαρτιά χωρίς τίποτα και αυτοί είναι πάρα πολλοί μην γελιόμαστε. Επίσης πριν πας στο μέντιουμ ακούς και λίγο γύρω σου αυτό το από στόμα σε στόμα που λέμε. Γ αυτό ο κόσμος καμιά φορά παραπονιέται ότι αυτοί που έχουν γραφείο είναι ακριβοί αλλά οι άλλοι ότι βγάζουν είναι αφορολόγητο στη τσέπη τους και μπορείς να πέσεις και θύμα απάτης.
Οι τιμές ποιες είναι;
Για τους επαγγελματίες 40 -50 ,100 ,150 ανάλογα και σε ποιόν θα πας πόσο φίρμα είναι το μέντιουμ  τα χρόνια η πείρα όλα παίζουν ρόλο. Είναι και δύσκολη ψυχοφθόρα διαδικασία ο άλλος αφιερώνει χρόνο σε σένα.
Πιάσανε και ένα συνάδελφο σας να φοροδιαφεύγει , τα χρήματα ήταν 700. 000 μιλάμε για πολλά λεφτά και  ο κόσμος ακόμα μια φορά είπε ότι βγάζετε πολλά  και είστε απατεώνες .
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν πολλά λεφτά γιατροί τραγουδιστές ηθοποιοί και κάποιοι φοροδιαφεύγουν κιόλας. Ξέρουμε ότι αυτό συμβαίνει. Εντάξει πιάσανε και ένα μέντιουμ μέσα σε όλους τους άλλους.
Συνήθως σε σένα γιατί έρχονται. Τι σου ζητάνε;
Σε μένα έρχονται άνθρωποι με διάφορα προβλήματα. Οι μητέρες ρωτάνε για τα παιδιά τους πως θα πάνε αν θα παντρευτούνε αν θα έχουν καλή τύχη και για τους άντρες τους.  Οι άντρες πάλι ρωτάνε για την δουλειά τους τα επαγγελματικά καθαρά και αν έχουν εξωσυζυγική σχέση ρωτάνε και γ αυτήν. Το πιο βασικό τελικά στη ζωή για όλους είναι η  δουλειά και το συναίσθημα
Υπάρχει ένα προδιαγεγραμμένο μέλλον που δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό που λένε η μοίρα μας;
Το μέλλον ενώ προβλέπεται δεν αλλάζει. Λες ότι θα συμβεί αυτό και αυτό και μ αυτό τον τρόπο μπορείς να το αποφύγεις αλλά δεν αποφεύγεις την ολοκληρωτική κατάσταση ή όλη τη ζωή σου. Λίγα πράγματα μπορείς να αλλάξεις αν η μοίρα θέλει να στο φέρει αυτό που αποφεύγεις θα στο φέρει κάποια στιγμή μπροστά σου, είναι το κάρμα. Και ενώ δεν μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου μπορείς να την βελτιώσεις όμως πάρα πολύ να την καλυτερέψεις και αυτό είναι τελικά που έχει την μεγαλύτερη σημασία.
Τα μέντιουμ μπορούν να προβλέψουν την δική τους ζωή
 Μπορούν φυσικά. Και τώρα θα μου πεις αφού μπορείς γιατί δεν βλέπεις τα νούμερα του λόττο να γίνεις εκατομμυριούχος. Είναι απορία των περισσοτέρων. Εκεί όμως μιλάμε για  την τύχη. Η τύχη είναι ενέργεια. Το λαχείο το καζίνο είναι όλα τζόγος φτιαχτά πράγματα δημιουργήματα δικά μας. Πίσω από αυτά υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας που τα έφτιαξε. Δεν είναι η τύχη με βάση την δική σου ενέργεια. Η τύχη δεν έχει χρονικά όρια σχηματίζεται στο παρόν με την ενέργεια σου την δημιουργείς εσύ. Και εκτός από αυτό είναι και οι συγκυρίες  αυτό  που λέμε γεννήθηκε τυχερός δηλαδή οι ποια η οικογένεια σου, το περιβάλλον που μεγάλωσες, ποιούς είχες δίπλα σου. 

Στη δουλειά εσένα τι σ ευχαριστεί πιο πολύ
Και μόνο που έχω το χάρισμα και συμβουλεύω εμένα αυτό με γεμίζει. Θα μου πεις γιατί πληρώνεσαι τότε.. κάτι πρέπει να κάνω και εγώ για να ζήσω. Αν έκανα κάτι άλλο η αν κάποτε αποκτήσω πολλά χρήματα για να μπορώ να ζω χωρίς να εργάζομαι θα το κάνω για τον κόσμο δωρεάν.  Η  δουλειά με ευχαριστεί ασχολούμαι πολλές ώρες με αυτήν.
Στο δικό σας επάγγελμα υπάρχει κρίση;
 Υπάρχει όπως σε όλα τα επαγγέλματα και γ αυτό πέσανε οι τιμές. Αν έπαιρνες 50 ευρώ κάποτε τώρα χρεώνεις 30 και 20. Όταν όμως έχεις την πορεία σου έχεις εμπειρία, κύρος επιτυχίες έχεις και σταθερή πελατεία και κόσμο που σε ακολουθεί. Ο κόσμος ξέρει να κρίνει και να επιλέγει δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις δεν είναι χαζός όπως πιστεύουν κάποιοι
Τι κάνεις πιο συχνά ποια μέθοδο ακολουθείς.
Λέω χαρτιά ζώδια ωροσκόπιο  αλλά η μεγάλη μου επιτυχία είναι η ενόραση το χάρισμα μου.. αυτά που λέω και πέφτω με ακρίβεια μέσα.
Επιτυχίες στο ενεργητικό σου ποιες έχεις.
Έχω πολλές το ναυάγιο του Σάμινα ας πούμε. Ήμουν στην περιοχή Σάμου Πάρου και τότε είπα σε μια τοπική  εφημερίδα ότι έβλεπα κόσμο μέσα σε νερό να πνίγεται και να χάνεται. Είχα και μια πελάτισσα και της είπα σε βλέπω μέσα σε κόσμο σαν να πνίγεσαι αλλά τελικά σώζεσαι. Αυτή η κοπέλα ήταν στο ναυάγιο και σώθηκε τελικά και το σόκ που πέρασε ήταν μεγάλο.  Για το θάνατο του Χριστόδουλου είχα πει στον Αυτιά στο alpha ότι δεν θα ζήσει. Στην Κύπρο το 97 είχα προβλέπει τα αποτέλεσμα τον εκλογών με ακρίβεια ποσοστών επί εποχή Κληρίδη και έκανα μεγάλη επιτυχία στο νησί.
Έχεις σώσει κάποιους από μια καταστροφή;
Ναι σε επιχειρήσεις συνήθως. Είχα πει σε πελάτη ότι βλέπω φωτιά στην δουλειά του και αν έχει πράγματα αξίας χρήματα χαρτιά  εκεί να τα πάρει και πράγματι η επιχείρηση κάηκε και σώθηκαν κάποια μετρητά που είχε και τα πήρε. Λέω σε κάποιους να μην πάρουν μετοχές ή να μην επενδύσουν κάπου και έχουν γλυτώσει πολλά εκατομμύρια. Έχω βοηθήσει επίσης πολλά ζευγάρια με τα προβλήματα τους. Δεν μ αρέσει να χωρίζω τον κόσμο  θέλω να τους συμβουλεύω και να δίνω μια καλή λύση στο πρόβλημα τους. Επειδή ο κόσμος επηρεάζεται από μένα δεν μ αρέσει να βάζω διαβάλματα. Είμαστε  όπως καταλαβαίνεις και λίγο ψυχολόγοι δεν το σπουδάζουμε αλλά γινόμαστε στην πορεία .
Αν δεν βγουν οι προβλέψεις σου πως νιώθεις
Άσχημα σαν ένα γιατρό που χειρουργεί και ο ασθενής πεθαίνει. Δεν είμαστε θεοί είμαστε άνθρωποι. Ο θεός είναι το άπιαστο. Φυσικά και υπάρχουν αποτυχίες. Θα ήταν ψέματα να πω ότι είναι 100% επιτυχημένες οι προβλέψεις που κάνουμε
Ποια είναι η πιο περίεργη υπόθεση στην οποία σου ζητήθηκε να παρέμβεις.
Πολλά και διάφορα. Μια από τις πιο περίεργες ήταν που ένας πεθερός έγραψε όλη την περιουσία στο γαμπρό του που τον είχε ερωτευτεί και αποκλήρωσε την γυναίκα και την κόρη του τους άφησε χωρίς λεφτά. Είχανε φτάσει και στα δικαστήρια.  Ένα άλλο συμβάν με μια μάνα που ερωτεύτηκε το γιό της ήθελε να κοιμάται μαζί του  τον ζήλευε και του έλεγε εγώ σε βλέπω σαν το μικρό παιδί μου δεν είναι κάτι πονηρό. Πολύ τραγικό περιστατικό στο οποίο και αρνήθηκα να εμπλακώ. 

Τι δεν κάνεις στην δουλεία που λες όχι
Δεν χωρίζω μ αρέσει να ενώνω να βοηθάω. Κάτι άσχημο το λέω με τρόπο η μπορεί κάτι να μην το πω όπως ακριβώς το βλέπω.
Αν δεις θάνατο θα το πεις;
Απαγορεύεται.  Μου  το έκανε ένας  συνάδελφος ως τεστ παλιά όταν ήμουν 33 μου λέει Ηλία σε 2 χρόνια από τώρα θα πεθάνεις, μ άφησε αμήχανο για ώρα και σιωπηλό και μετά του λέω αλήθεια;  Μου λέει είδες τι άσχημο είναι να το ακούς γ αυτό ποτέ να μην το πεις. Τον ευχαριστώ γ αυτό το δίδαγμα. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ για να το πω ο θεός; Είσαι μελλοντολόγος ακόμα και να το δεις υπάρχει περίπτωση να μην  γίνει.
Διάσημους πελάτες έχεις;
Πολλούς και καλλιτέχνες και υπουργούς που βγαίνουν οι προβλέψεις και με εμπιστεύονται  και μην με ρωτάς ποιοι  δεν τους αποκαλύπτω.
Πολλοί είναι διστακτικοί γιατί φοβούνται ότι τα μέντιουμ είναι κάτι σαν σατανιστές και κάνουν μάγια και κακό.
Μην μπλέκουμε τον σατανισμό τα βουντού και τις μαγείες με τη μελλοντολογία καμία σχέση. Ο σατανισμός είναι κάτι που η επίσημη εκκλησία το πιστεύει γ αυτό κάνει και τους εξορκισμούς και έχει ευχές για το κακό μάτι το κακό πνεύμα και όλα αυτά τα ξορκίζει. Τα μέντιουμ  βοηθούν τον κόσμο δεν καταστρέφουν ούτε φέρνουν θάνατο και δυστυχίες και δεν μπορούν να το κάνουν κανείς δεν μπορεί ούτε η μαγεία ούτε τίποτα μην τα πιστεύετε αυτά.
Πιστεύεις στο θεό;
Το χάρισμα ποιος το έδωσε; Αν δεν πίστευα δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά. Ποιος μου δίνει την διορατικότητα; η ανώτερη δύναμη. Πιστεύω  ναι, δεν είμαι θρησκόληπτος όμως. Η  εκκλησία σήμερα σε οδηγεί μακριά της με όλα αυτά τα αρνητικά που γίνονται στους κόλπους της  αλλά υπάρχει η ανώτερη δύναμη και την φοβάμαι υπάρχει  η φύση που είναι απέραντη ανεξήγητη έχει δύναμη ο ήλιος το φώς το νερό η φωτιά. Οι αρχαίοι  ξέρανε να διαβάζουν την φύση που έχει ενεργειακά πεδία και κάνανε τελετές στη Κέρκυρα το Σούνιο την Δήλο τους Δελφούς. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε και το αρχαιότερο επάγγελμα, εμείς και οι εταίρες. Μέχρι και στο χριστιανισμό έχει τους 3 μάγους μελλοντολόγους. Μας συναντάς παντού εμάς και στο μεσαίωνα που από φόβο επειδή μερικοί ξέρανε και βλέπανε πιο πολλά από τον απλό κόσμο τους καίγανε μην μπορώντας να δώσουν λογική εξήγηση για τις ικανότητές τους.
Την καθημερινότητα σου πως την περνάς;
Όπως όλοι θα βγω για καφέ θα παίξω με το σκύλο μου μ αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους να κάνω βόλτες.
Σχέδια για το μέλλον έχεις;
Να ανεβάσω λίγο ακόμα τη δημοτικότητα μου και την δουλειά μου να μπορώ να είμαι αξιόπιστος και να με εμπιστεύονται να κάνω κάτι στην Αθήνα θέλω εκεί όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν σου είπα ότι δεν είμαι από εδώ. Θεσσαλονίκη ήρθα για κάποιες δουλειές και τελικά στέριωσα. Σκέφτηκα ότι η Αθήνα έχει πολύ ανταγωνισμό ενώ η Θεσσαλονίκη  είναι μια πόλη που μπορεί να πετύχω περισσότερα, μ άρεσε, την αγάπησα και έμεινα .

Με άλλους συναδέλφους κάνεις παρέα;
Δεν είμαι κολλητός αλλά κάνω έχω καλές σχέσεις. Μιλάμε για την δουλειά αν και το αποφεύγω όπως και έξω αν δεν με ξέρουν και συστήνομαι λέω ότι κάνω κάτι άλλο είμαι σκουπιδιάρης γιατί με κουράζει το γεγονός ότι αμέσως σου ζητάνε να κάνεις πρόβλεψη να τους πεις κάτι και έτσι ακόμα και τον χρόνο που χαλαρώνω και διασκεδάζω προσπαθούν να με βάλουν να τους πω πράγματα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το διαχειρίζεσαι συνέχεια τον ενθουσιασμό του κόσμου που θέλει όταν του λες τι κάνεις αμέσως μια πρόβλεψη. 

Τι βλέπεις για το μέλλον μας;
Το 2016 είναι πολύ καλή χρονιά για την Ελλάδα από την άνοιξη του 2015 βελτιώνεται η οικονομία μας. Στα μέσα αυτού του έτους θα γίνουν πάρα πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή. Το 2017 θα γίνει μια μεγάλη ανακάλυψη ιατρική που θα αφορά τον καρκίνο. Ένα σεισμό βλέπω το 2015 στην νότια Ελλάδα αλλά όχι καταστροφικό.
Για την πόλη μας τη βλέπεις;
Ο Μπουτάρης θα ξαναβγεί δήμαρχος, μου αρέσει και εμένα προσωπικά. Αν και είναι περίεργος ο τρόπος που ψηφίζετε εδώ και το καθεστώς είναι της δεξιάς αν είναι υποψήφιος θα ξαναβγεί και θα κάνει πολλά πράγματα ακόμα στην πόλη.
Σε ξέρω από πάρα πολύ παλιά αλλά έχω να σε δω χρόνια..
Εσύ θα πας καλά συναισθηματικά φέτος και επαγγελματικά βλέπω ότι στρώνεσαι και τώρα ξεκινάς μεγάλες επιτυχίες είσαι έξυπνος και κυνηγάς τους στόχους σου. Έχεις ένα πρόβλημα μια ευαισθησία στο στομάχι να την προσέξεις λίγο
Έχω εσύ που το ξέρεις
Θα με τρελάνεις; μέντιουμ είμαι


πρώτη δημοσίευση
 http://parallaximag.gr/reportage/oi-zoes-ton-allon-gennimenos-me-harisma

του Γιώργου Τσιτιρίδη
Εικόνες: Ελένη Βράκα
του Γιώργου Τσιτιρίδη
Εικόνες: Ελένη Βράκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου