Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Γεύμα αγάπης από τον «Φάρο του κόσμου»Είχα ακούσει χωρίς ποτέ να έχω καταφέρει να πάω ότι το γεύμα αγάπης που διοργανώνει  ο «Φάρος του κόσμου» στην κατακόμβη της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου είναι μια μοναδική εμπειρία…. Φέτος διαπίστωσα ότι όντως τελικά ήταν. 

ΤΟΥ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ
 


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από νωρίς το πρωί τα παιδιά του «Φάρου του κόσμου», οι εθελοντές και ο πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης ήταν εκεί στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού στην κατακόμβη του ναού του Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο για την προετοιμασία του γεύματος της αγάπης που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη μέρα Χριστουγέννων.
Πλήθος επισήμων, φίλοι του Φάρου, κάτοικοι της περιοχής, και πολλά παιδιά κάθε ηλικίας μαζευτήκαμε σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο για φαγητό και για να ακούσουμε το μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασαν τα παιδιά συνοδεία χορού από παραδοσιακά τσιγγάνικα τραγούδια και όχι μόνο. Μέσα στην αίθουσα ο κόσμος αντάλλασε ευχές και παντού άκουγες γέλια και φωνές παιδιών.Στην είσοδο σε υποδεχόταν η τεράστια αγκαλιά του μοναδικού πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη πατέρα όλων των παιδιών του ανθρώπου που πίστεψε στο θαύμα και το θαύμα στον Δενδροπόταμο μέσα από τις δράσεις του «Φάρου του κόσμου» δεν άργησε να γίνει. Καθημερινά και όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται πόσο σημαντικό και επιτακτικό είναι το έργο που προσφέρει ο «Φάρος του κόσμου», η ομάδα που κατάφερε να διαπρέψει στην ρομποτική σε παγκόσμιο επίπεδο, να οργανώσει μουσικές βραδιές, να αναστήσει χώρους και δομές να προσφέρει δημιουργική απασχόληση και ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά του Δενδροποτάμου και να σπάσει όλα τα στερεότυπα ακυρώνοντας τα ένα ένα.
Μέχρι αργά το μεσημέρι ο χώρος γέμισε ασφυκτικά με πολύ χαρά και κέφι ενώ στο τέλος  μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά.
Το απόγευμα είχα την χαρά να συνεχίσω το παιχνίδι με όλα τα παιδιά του Φάρου στο ζεστό και πάντα φιλόξενο σπίτι τους παρέα με την Ελένη , την Ελένη και άλλους  παρευρισκόμενους.Οι δράσεις και οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ. Ενώ το νέο έτος είναι καθ οδόν τα σχέδια είναι πολλά και όλα αυτά που ετοιμάζονται ακόμα μεγαλύτερα.
Η ευτυχία αυτού που προσφέρει είναι διπλή από αυτού που την δέχεται ειδικά όταν συνοδεύεται από παιδικά χαμόγελα.
Κάπου είχα διαβάσει ότι μια αγκαλιά είναι θεραπευτική, ότι σε λυτρώνει ακόμα και από σωματικές αρρώστιες. Στον Δενδροπόταμο και ειδικά στον «Φάρο του κόσμου» οι αγκαλιές δίνονται με πολύ αγάπη απλόχερα και σφιχτά. Κάθε μέρα που περνάω σ αυτόν τον τόπο με τους κατοίκους του Δενδροποτάμου φεύγω  πάντα άλλος άνθρωπος, περισσότερο σκεπτόμενος και λίγο καλύτερος.

Για περισσότερες πληροφορίες  και για  όποιον θέλει να συμβάλει με τον τρόπο του στην προσπάθεια www.farostoukosmou.gr    τηλ .2310387444ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://parallaximag.gr/thessaloniki/reportaz/stin-katakomvi-tis-agapis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου