Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

«Υπο το μηδέν» στο θέατρο Ταξίδι ονείρου

IMG_9466 (Επεξεργασμένο)
Λέξεις-εικόνες: Γιώργος Τσιτιρίδης
Η πρώτη μου επαφή με το «Θέατρο Ταξίδι ονείρου» και τον Βαγγέλη Ηλιάδη έγινε σχεδόν στο ξεκίνημα του θεάτρου στην παράσταση «Μια νύχτα με τον Ρέτζ», μια αξιόλογη προσπάθεια από έναν άνθρωπο γεμάτο αγωνίες, προβληματισμούς αλλά με πολύ μεράκι και αγάπη για το θέατρο. Το αξιοθαύμαστο στο θέατρο αυτό είναι ότι συνεχίζει μέχρι σήμερα να μας συστήνει σύγχρονα έργα από όλο τον κόσμο που δεν έχουν ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα ή στην Θεσσαλονίκη. Μια θεατρική πρόταση που έχει κάτι νέο να πει και να παρουσιάσει, σε έναν ζεστό, εναλλακτικό χώρο στο κέντρο της πόλης.
Βρέθηκα με τον Βαγγέλη μετά από καιρό. Βρήκα έναν διαφορετικό άνθρωπο με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά που σε πολύ δύσκολους καιρούς για μη χρηματοδοτούμενους θιάσους έχει καταφέρει και διατηρεί την αγάπη και την διάθεση του για το θέατρο.


IMG_9482
Η περσινή επιτυχία του θιάσου το «Υπο το μηδέν» έργο του Ισπανού συγγραφέα Άμπελ Θαμόρα το οποίο έγραψε σε ηλικία μόλις 34 ετών και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις τον Οκτώβριο.
IMG_9490
Η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα ψυγείο κρεοπωλείου. Εκεί βρίσκονται εγκλωβισμένα δύο αδέλφια σε θερμοκρασίες «υπό το μηδέν» και έρχονται αντιμέτωποι με το χρόνο, τα συναισθήματα και την ζωή τους. Μια σύγχρονη καταγραφή των σχέσεων σε μια Ευρώπη που στέκει παγωμένη και αμήχανη μπροστά στις εξελίξεις που την ξεπερνάνε. Μια καθηλωτική παράσταση που σε κάνει και συμπάσχεις με τους πρωταγωνιστές ψάχνοντας την ελπίδα που παρά το κρύο μπορείς να ζωγραφίσεις στο μυαλό σου με την μορφή ενός εξωτικού νησιού.
IMG_9494 IMG_9495
Ωραία μουσική επένδυση πολύ ενδιαφέρουσα απόδοση του σκηνικού και άρτια χορογραφημένη σκηνοθεσία.
Είναι καιρός εκτός από της μεγάλες παραστάσεις που κάνουν τον αναμενόμενο θόρυβο να βρίσκουν το δρόμο τους προς το κοινό και άλλα μικρότερα σχήματα της πόλης.
IMG_9510 IMG_9520
«Υπο το μηδέν»
Μετάφρασή Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Ηλιάδης
Ειδικές κατασκευές Αντώνης Πασχαλίδης
Μουσική Κώστα Κοσμίδης
Παίζουν:
Σέλιο: Γιώργος Κωνσταντίνου
Χουάν: Δημήτρης Κόττας
*Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (Στεφ. Τάττη 3, περιοχή Ι.Ν. Αγ. Σοφίας, Θεσσαλονίκη).
Παραστάσεις: 7, 8, 9, 10 και 14, 15, 16, 17 Οκτωβρίου 2016, στις 9:15μμ
Τηλ κρατήσεων: 6972.702870
υπο το μηδεν

http://parallaximag.gr/agenda/theatro/ipo-miden-sto-theatro-taxidi-onirou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου