Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

#Αγάπη και #Μίσος


pride
Υπάρχουν παραπάνω από δύο επιλογές για τον τρόπο αντίδρασης στην ανακοίνωση κάποιου οτι ειναι ομοφυλόφιλος/η η τράνς άτομο. Υπάρχουν αυτοί που θα αδιαφορήσουν, αυτοί που θα είναι ενθαρρυντικοί αλλά και οι απόλυτα αρνητικοί. Δεν ειναι λίγες οι φορές, ακόμα και σήμερα, που άνθρωποι με κύρος και επιρροή μίλησαν με μίσος ενάντια στην ομοφυλοφιλία. Υπήρξαν, όμως, και στιγμές που πνευματικοί άνθρωποι προασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη σεξουαλική έκφραση.
Η οικογένεια, το σχολείο και οι φίλοι είναι καταλυτικοί παράγοντες για τον τρόπο σκέψης και δράσης ενός ανθρώπου σε θέματα δικαιωμάτων. Το συντηρητικό περιβάλλον και ο φανατισμός γεννούν μίσος.
Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” ζήτησε από μερικούς συμμετέχοντες του 5ου Thessaloniki Pride να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις με γενικές θεματικές #Αγάπη και #Μίσος.
Οι συμμετέχοντες καλούνταν να σκεφτούν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις εξωτερικεύοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους σε ανθρώπους που #αγαπούν ή σε ανθρώπους που τους #μισούν επειδή είναι LGBTQIA.
Το coming out είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ζωή ενός ανθρώπου. Είναι σημαντικό να έχεις βρει υποστηρικτές αλλά και τρόπους άμυνας προς το μίσος, τον φόβο και την επιθετικότητα σε περίπτωση ρητορικής μίσους ή και άγνοιας.
Όσο και αν φαίνεται πως οι κοινωνίες προχωρούν και κατακτώνται δικαιώματα (σύμφωνο συμβίωσης, αναγνώριση ταυτότητας φύλου, pride, αντιρατσιστικός νόμος, καταδίκη του bulling), υπάρχουν ακόμα και σήμερα χιλιάδες θύματα διακρίσεων και βίας λόγο σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.
Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ παρουσιάζοντας τις πρώτες σκέψεις, απόψεις αλλά και εμπειρίες των συμμετεχόντων σε καλεί να συμμετάσχεις και εσύ σε αυτή την κίνηση που στόχο έχει να αναδείξει τις φωνές μας! Πες μας την εμπειρία-γνώμη-σκέψη σου! Όλες οι φωνές αξίζουν!
#Αγάπη #Μίσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου