Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Δείτε πώς έφτασαν τα κουτιά της αγάπης στη ΘεσσαλονίκηΜια δράση κινητοποίησε χιλιάδες απλούς ανθρώπους να προσφέρουν δώρα τα οποία είχαν ως στόχο να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Μια δράση που γέμισε πολλά κουτιά με υλικά αγαθά και πολλή αγάπη. 
Η Mobile Fluchtlingshilfe (κινητή μονάδα βοήθειας) είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 μετά την έξαρση του προσφυγικού με κύριο στόχο την υποστήριξη των προσφύγων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η δράση της είναι εθελοντική και υποστηρίζει εκτός από πρόσφυγες και όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στα πλαίσια της δράσης Love box (Liebe in karton – Το δέμα της αγάπης) έχουν οργανωθεί μέχρι σήμερα 15 αποστολές στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 100 εθελοντές σε χώρες όπως Σλοβενία, Κροατία και Γαλλία  ενώ τελευταία στάση πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.


IMG_4293
To Love Box (Το δέμα της αγάπης) είναι μια δράση του ακτιβιστή Tobias Winkler από το Wurzburg της Γερμανίας, της οργάνωσης Standpunkt e.V., του Flyeralarm και της Modile Fluchtlingshilfe. Η ιδέα είναι απλή. Οι οργανώσεις καλούν μαζικά ανθρώπους από διάφορες πόλεις της Γερμανίας να συλλέξουν παιχνίδια, σοκολάτες καραμέλες, μπλοκ ζωγραφικής, χρώματα, αρκουδάκια, σκούφους, κασκόλ, αλλά και ευχετήριες κάρτες.  Οτιδήποτε  μπορεί να προσφέρει ο καθένας που θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί χαρούμενο.
IMG_4309
Τα δώρα χωρίζονται ανά φύλο και ηλικιακή ομάδα και τα αντικείμενα γεμίζουν ένα-ένα τα χάρτινα κουτιά. Τα χαρτοκιβώτια  συσκευάζονται από τους εθελοντές και γεμίζουν περίπου με τον ίδιο αριθμό αντικειμένων. Τα δώρα περιέχουν εκτός από υλικά αγαθά ευχές και πολλή αγάπη.  Έπειτα, με τα φορτηγά των οργανώσεων τα κουτιά διανέμονται κάθε φορά σε διαφορετική περιοχή.

Από τις 28/12 ως τις 13/1 η ομάδα των εθελοντών επέλεξε την Βόρεια Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη ως σημείο της νέας αποστολής. Πάνω από 7.000 δέματα έφτασαν στη Σίνδο και σε συνεργασία με οργανώσεις της πόλης, που αγκάλιασαν από το πρώτο λεπτό την δράση, ξεκίνησε η διανομή. Με την βοήθεια και τη συνεργασία της ΜΚΟ ΝΑΟΜΙ αλλά και της «ΑΝΤΙΓΟΝΗ- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» με εμπειρία σε camp και δράσεις με παιδιά, έγινε σχεδιασμός και η διανομή  σε  camp, ξενοδοχεία και ξενώνες.
IMG_4517
Περίπου 450 πακέτα με δώρα μοίρασε ο «Φάρος του κόσμου» σε όλα τα παιδιά του οικισμού της Αγίας Σοφίας ενώ στην διανομή παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Würzburg, Christian Schuchardt.
IMG_4575
Άλλα 750 πακέτα δόθηκαν στα 5 σχολεία της περιοχής του Δενδροποτάμου. Επιπλέον, με την βοήθεια της PRAKSIS θα καλυφθούν οι ανάγκες για τα παιδιά του καταυλισμού Ρομά στην Περαία και τέλος με την βοήθεια και συνεργασίας της Θετικής Φωνής – Athens check point θα καλυφθεί μεγάλο μέρος των καταυλισμών της περιοχής των Αθηνών αλλά και των δομών που συνεργάζεται και συντονίζει η οργάνωση.
IMG_4309
Μια απλή ιδέα που μπορεί να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους μπορεί να γίνει μια τεράστια κίνηση, ένα κίνημα που μπορεί να εξαπλωθεί με γρήγορους ρυθμούς βάζοντας τον κάθε έναν από εμάς, μεγάλο και μικρό, στην διαδικασία της δημιουργίας ενός πακέτου, της έννοιας της προσφοράς και του εθελοντισμού. Όλα αυτά με το ισχυρό κίνητρο να είναι όλα τα παιδιά χαρούμενα και ευτυχισμένα. Δεν υπάρχει καλύτερο και ομορφότερο συναίσθημα από αυτό που νιώθεις όταν χαρίζεις χαρά και χαμόγελα στα παιδιά.
IMG_4516
Η δράση του κουτιού της αγάπης έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους της πόλης και γι’ αυτό γίνεται μια προσπάθεια να συνεχιστεί σε ακόμα πιο ευρύ πλαίσιο. Σύντομα θα ανακοινωθεί η συνέχισή της.
Lovebox-Lager-3
*Περισσότερες πληροφορίες για τις Γερμανικές οργανώσεις που σχεδίασαν το Project
Modile Fluchtlingshilfe:
http://www.MFH.global 

mobilefluechtlingshilfe@outlook.de
 Standpunkt
http://www.standpunkt-ev.de/
info@standpunkt-ev.deπρώτη δημοσίευση http://parallaximag.gr/thessaloniki/dite-pos-eftasan-ta-koutia-tis-agapis-sti-thessaloniki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου