Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Φάρος που μένει αναμμένος όλο τον χρόνο!

Εικόνες: Θοδωρής Λουκατάρης, Γιώργος Τσιτιρίδης
Γεύμα αγάπης από το «Φάρο του κόσμου»
Το καθιερωμένο γεύμα αγάπης στην κατακόμβη του αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων είναι το ευχαριστώ του «Φάρου του κόσμου» και του  πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη  προς όλους  εκείνους που τον αγαπάνε και στηρίζουν το έργο του.
IMG_2309
Ο «Φάρος του κόσμου είναι λίγο πολύ γνωστός σε όλους μιας και τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός από τα ΜΜΕ και τα social media  για  τα  έργα και τις διακρίσεις του.
Ένας ιερέας πριν 15 χρόνια,  παιδί τότε και ο ίδιος, πήγε στον Δενδροπόταμο με πολύ όρεξη, αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Και αν κάποιοι γέλασαν πιστεύοντας πως αυτό είναι ακατόρθωτο ο πατέρας Αθηναγόρας και ο «Φάρος του κόσμου» αποδεικνύουν κάθε ημέρα  πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και ουτοπικό αν υπάρχει ισχυρή θέληση. Ο πατέρας Αθηναγόρας φτάνοντας σε μια περιοχή γνωστή ως η  πιο κακόφημη  της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ασχοληθεί με τα παιδιά διότι, όπως λέει και ο ίδιος, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την ιστορία του τόπου τους.


IMG_2417
Σήμερα ο «Φάρος του κόσμου» παρέχει φιλοξενία, καθημερινό συσσίτιο σε 200  ανθρώπους, έχει  δυο πρωτοπόρες ομάδες ρομποτικής με πανελλαδικές και παγκόσμιες διακρίσεις με βραβεύσεις από το Δήμο Αμπελοκήπων, την αστυνομία τον αρχιεπίσκοπο και πολλούς ακόμα φορείς. Έχει  δώσει υποτροφίες στα καλύτερα κολλέγια και ΙΙΕΚ, έχει βγάλει αριστούχους μαθητές σε μια περιοχή με έντονη σχολική διαρροή και αναλφαβητισμό, έχει μουσική μπάντα που έχει παίξει μέχρι και ενώπιων  του προέδρου της δημοκρατίας, έχει φροντιστηριακά τμήματα, μαθήματα αστρονομίας,  κινηματογράφου  φωτογραφίας κ.α.
IMG_2415
Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν γίνονται θαύματα και δεν μπορεί από μια μικρή λάμψη να γεμίσει φώς το σκοτάδι.  Ο φάρος συμβολίζει το φως που καθοδηγεί μέσα από το σκοτάδι αυτούς που χάσανε το δρόμο τους.
IMG_2426
Και φέτος πλήθος κόσμου  παιδιών και γονέων παρευρέθηκε στο γεύμα αγάπης. Φιλοξενήθηκαν επίσης μικρά παιδιά και έφηβοι από το camp των Διαβατών. Το παρών έδωσαν όπως κάθε χρόνο  και επίσημοι φορείς. Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυριζόγλου, ο αντιδήμαρχος του Τμήματος Μελετών Κατασκευών &   Πολεοδομικών Εφαρμογών κος Μανωλόπουλος, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας  ο πρωτοσύγκελος  της μητροπόλεως Διονύσιος, ο ομότιμος καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Τσιάκαλος,  η Πρόεδρος της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος  Μπαντουβακης,η εισαγγελέας πρωτοδικών  Ολυμπία Παπακώστα Γάκη, η καθηγήτρια   κα Μπίμπου, ο πατήρ Παρθένιος Μαχαιριώτης και πολλοί άλλοι.


πρώτηδημοσιευση http://parallaximag.gr/thessaloniki/faros-pou-meni-anammenos-olo-ton-chrono/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου